A tequila a világ egyik legismertebb és legkedveltebb szeszes itala, ami nemcsak Mexikó nemzeti büszkesége, hanem világszerte népszerű választás koktélokhoz. Természetesen önmagában fogyasztva is tökéletes röviditalnak számít. A tequila különleges ízvilága és hagyományos előállítása miatt, egyedülálló helyet foglal el a párlatok között. Az ital kizárólag kék agávéból készül, ami egy Mexikóban őshonos növény. Az agávé érési ideje 7-10 év is lehet, mielőtt betakarítják.
A növény belső részét, az úgynevezett „piña”-t feldarabolják és főzik, hogy a benne lévő keményítő cukorrá alakuljon. Ezután a cukros levet erjesztik, majd kétszer lepárolják, hogy létrejöjjön a tiszta, aromás alkohol. Az érlelés módjától és időtartamától függően, többféle tequila létezik. Blanco (silver), ami tiszta friss és citrusos jegyekkel rendelkezik. Reposado, amit legalább 2 hónapig tölgyfahordóban érlelnek, hogy elnyerje a vaníliás ízjegyeket. Añejo és az Extra Añejo tequila, amiket éveken keresztül erjesztenek. Az ízhatásuk komplex és prémium minőséget képvisel.